Bors de loboda

Ingrediente:
3 cepe verzi;
1 morcov;
6 cartofi potriviti;
1 ardei gras;
1 bucatica de telina;
50 gr. de orez;
250 ml. zer (sau 100 gr. smantana) ;
250 ml. bors de tarate;
500 gr. de loboda;
sare;
ulei;
cateva frunze de leustean;
cateva fire de patrunjel.
Mod de preparare:
Spalam legumele, le curatam, le clatim bine si incepem sa le taiem dupa plac: in cubulete, julien sau se dau pe razatoare.
In vasul de gatit punem putin ulei si dupa ce s-a incalzit putin adaugam pe rand legumele (cu pauza de 5 minute intre fiecare adaugare): cartofii, morcovul, telina, ceapa verde. Stingem cu putina apa calda, saram si lasam sa fiarba.
Curatam loboda, o spalam in mai multe ape, o taiem in fasii de 1-2 cm si o adaugam la zarzavaturi impreuna cu orezul (spalat si el in mai multe ape reci). Lasam sa fiarba acoperit la foc potrivit.
Cand zarzavaturile sunt fierte se adauga borsul de tarate fiert separat (potrivinde-se de acru) si zerul cald. Potrivim cu sare si verdeata.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.