Felii de mamaliga pe legume

Ingrediente pentru 4 portii:
Pentru mamaliga:
300 ml lapte degresat
150 g malai grisat
sare, piper proaspat macinat
1 priza de nuca de muscat
1-2 catei usturoi
2-3 cepe frantuzesti
1 lingura ulei de masline
1 ou
1 lingurita unt topit pentru prajit
In plus:
1 lingura ulei de masline
1 ceapa
2 catei usturoi
2 ardei grasi colorati
1-2 chili, 3 rosii
400 ml rosii pasate
1 priza piper de Cayenne
1 lingurita praf de piment(ienibahar)
cateva fire de hasmatuchi si oregano
Mod de preparare:
Puneti laptele la fiert intr-o oala. Amestecati malaiul, condimentati cu sare, piper si nuca de muscat si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 10-12 minute.
Curatati usturoiul si ceapa frantuzeasca si taiati-le marunt. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si puneti usturoiul si ceapa la calit. Luati mamaliga si ceapa de pe foc si lasati-le sa se racoreasca.
Amestecati apoi oul cu ceapa in mamaliga, intindeti amestecul pe o tava si lasati sa se receasca bine. Taiati dreptunghiuri din mamaliga, incingeti intr-o tigaie unt si prajiti feliile de mamaliga.
Separat, incingeti uleiul de masline intr-o tigaie. Curatati ceapa si usturoiul, maruntiti-le si caliti-le
Curatati ardeii si chili, taiati-i in doua, indepartati semintele si taiati-i cubulete. Decojiti rosiile, curatati-le de seminte si puneti-le impreuna cu ardeii peste ceapa la calit. Inabusiti totul 6-8 minute.
Adaugati tomatele pasate si fierbeti legumele la foc potrivit. Condimentati cu sare, piper, nuca de muscat, piper de Cayenne si praf de piment. Aranjati legumele decorativ cu feliile de mamaliga, ornati cu fire de verdeata si serviti imediat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.