Salata de gulii cu piept de pui

Ingrediente pentru 4 portii:
4 gulii(circa 600 g)
200 ml supa de legume pentru oparit
Pentru dressing:
2 rosii, 2 catei de usturoi
zeama de la 1 lamaie
75 ml otet balsamic alb
sare, piper proaspat macinat
1 priza de piper de Cayenne
1 priza de zahar
30 ml ulei de masline
1 legatura de arpagic verde
In plus:
600 g file din piept de pui
1 lingura boia dulce
1 lingurita unt topit
verdeata pentru ornat
trandafiri facuti din rosii, pentru ornat.
Mod de preparare:
Curatati guliile, spalati-le, taiati-le in patru, iar apoi in felii subtiri. Incalziti bine supa de legume intr-o oala si inabusiti guliile 6-8 minute. luati-le de pe foc, lasati-le sa se raceasca, scurgeti zeama si puneti guliile intr-un castron.
Pentru dressing, decojiti rosiile, indepartati semintele si taiati-le marunt. Curatati usturoiul si puneti-l impreuna cu rosiile, zeama de lamaie, otetul si zeama de la gulii in mixer sau pasati cu telul.
Potriviti dressingul de piper, sare, piper de Cayenne si zahar. Adaugati uleiul de masline si arpagicul verde, ales, spalat si taiat inele mici. Puneti 2/3 din dressing peste salata de gulii si amestecati cu atentie.
Spalati carnea de pui sub jet de apa, stergeti-o cu un servet ca sa se usuce, condimentati-o cu sare, piper si boia si prajiti-o in unt topit.
Scoatati fileul de pui din tigaie, taiati-l felii, aranjati-l peste salata de gulii si picurati deasupra restul de dressing.
Ornati cu verdeata curatata si taiata marunt si cu trandafiri din rosii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.