Limba cu masline si lamaie

Ingrediente:
1 foaie dafin
faina 25 g
1 lingurita mustar
o lamaie
o limba vita
o ceapa
100 ml ulei de floarea-soarelui
100 ml vin alb
150 ml suc de rosii
150-200 g masline negre
piper, sare

Mod de preparare:
Se pune la fiert limba in apa cu sare si frunze de dafin, dupa fierbere se scurge, se raceste si se curata de pielita si grasimi;
Intre timp se rade ceapa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste 2-3 minute in tot uleiul;
Se stinge cu sucul de rosii, frecat cu faina si cu supa rece si se adauga toate celelalte ingrediente, inclusiv felii de lamaie decojita si limba taiata felii;
Se introduce cratita in cuptor, unde se lasa 30 minute, ca sa fiarba maslinele si sa se ridice uleiul;
Sosul nu trebuie sa fie prea gros, deoarece se mai ingroasa cand se raceste si atunci daca este nevoie se mai dilueaza cu putina supa sau suc de rosii;
Sare se pune numai cand se raceste, daca mai este necesar (au fost si maslinele sarate).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.