Racitura de porc

racitura-de-porcIngrediente

  • Ceapă – 1
  • Morcov – 2
  • Păstârnac – 1
  • Picior de porc – 4 buc
  • Piper – un praf
  • Sare – un praf
  • Usturoi – 1 capatana

Mod de preparare

Se curata si se spala bine picioarele de porc apoi se pun intregi intr-o cratita mare la fiert impreuna cu morcovii, ceapa, pastarnacul, piper si sare dupa gust. Se pune apa atat cit sa le acopere foarte bine cam cu 7-8 cm deasupra lor. Se acopera cratita cu un capac doar partial si se lasa la fiert la foc mic pana cand carnea se desprinde de pe oase. In timpul fierberii se spumeaza de mai multe ori cu lingura, pana cand nu se mai formeaza spuma la suprafata.

racitura-de-porc-1n

Cand carnea se desprinde de pe oase si zeama a scazut si se lipeste de degete se ia cratita de pe foc, se scoate carnea separat pe o farfurie iar zeama se lasa sa se raceasca putin. Dupa ce s-a racit putin zeama se ia grasimea de deasupra apoi se adauga usturoiul pisat, se amesteca bine si se mai lasa asa cateva minute.

Intre timp scoatem carnea de pe oase, o taiem bucati si o asezam in boluri impreuna cu morcovul taiat rondele. Peste carnea din boluri turnam zeama strecurata cu polonicul apoi dam bolurile la rece pana cand zeama se gelifica. Se serveste cu mamaliga calda. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.