Spaghete bolognese

Ingrediente:
1 cutie spaghete Barilla
50g pancetta
2 linguri ulei de masline extra virgin
1 ceapa medie tocata marunt
2 bete de telina verde tocata marunt
1 morcov taiat marunt
1 catel de usturoi feliat
225g carne tocata de vitel
225g carne tocata de porc
85g pasta de tomate
120ml lapte
120ml vin alb sec
1/2 lingurita cimbru proaspat
Mod de preparare:
Taie pancetta in bucatii de marime medie. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga pancetta, ceapa, telina, morcovii si usturoiul. Gateste-le aproximativ 5 minute.
Adauga carnea tocata si da focul la mare. Cand e gata carnea, adauga sosul de rosii, laptele, vinul si cimbrul si lasa totul sa fiarba. Cand ajunge la temperatura de fierbere, da focul la mic si lasa sa se faca o ora sau chiar o ora jumate. Condimenteaza cu sare si piper.
Pune pastele la fiert in apa sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, pune-le in tigaia cu sosul de carne (ragu) si amesteca foarte bine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.