Tocanita de ciuperci cu carne de porc

tocanita-ciuperci

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc(am ales pulpa)
  • 500 g ciuperci (champignon am folosit)
  • 5-6 linguri de ulei
  • 2 cepe medii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • 200 ml pasta de rosii
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingura cu varf de faina(sau amidon)
  • sare,piper
  • marar

Mod de preparare:

Carnea se taie cuburi si se rumeneste pe toate partile. Adaugam sare si piper, o cana(250 ml) de apa si fierbem acoperit la foc mediu pana se evapora tot lichidul. Apoi punem ceapa si usturoiul tocate si calim inca 3-4 minute pana acestea se inmoaie.

Intre timp curatam ciupercile, le clatim rapid in jet de apa si le taiem feliute.

Le adaugam si pe ele, stingem cu vinul alb si fierbem 2-3 minute fara capac, apoi acoperit la foc mic timp de 15 minute pentru a retine cat mai mult lichid. Dupa aceea adaugam pasta de rosii, boia de ardei dulce si mai lasam 3-4 minute. Faina o dizolvam intr-o cescuta de apa si-o adaugam si pe ea ,amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Saram daca este nevoie, mai dam cateva clocote, punem mararul (uscat am avut eu)  si tocanita este gata.

Servim alaturi de mamaliguta calda si un pahar de vin. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.