Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Ingrediente:
1 ciolan afumat
500 gr fasole boabe
1 morcov mare
o bucata telina
2 cepe
2-3 rosii bine coapte sau bulion
1 legatura de marar verde
cimbru
sare
piper boabe
1 foaie de dafin
1 lingura boia de ardei dulce
ulei
Mod de preparare:
Se pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte.
A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert).
Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o punem iar la fiert (punem apa in oala cat sa o acopere cu 3 degete si mai adaugam treptata cand scade apa) pana este fiarta. Nu se adauga sare.
Separat, inabusim ciolanul, ceapa in putin ulei (cam 150 ml), adaugam mocovul si telina date pe razatoarea mica,rosiile tocate si lasam sa fiarba bine pana sunt fierte. Adaugam cimbrul (o crenguta de cimbru uscat sau 1/2 lingurita cimbru uscat si maruntit), o foaie de dafin, boiaua, sare si piper boabe.
Cand fasolea este fiarta, adaugam rosiile cu ceapa si mai dam un clocot.
Asezonam cu marar verde tocat marunt si servim.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.