Ciocolatoasa cu nuca de cocos
Ingrediente:
Pentru 2 foi:
6 oua
6 linguri de zahar
4 linguri de ulei
4 linguri de cacao
esenta de rom
12 linguri de faina
1 praf de copt
Pentru crema de nuca de cocos:
460 ml frisca lichida
60 gr nuca de cocos
100 gr ciocolata alba
30 gr zahar pudra
o lingura rasa de gelatina
Pentru cremele de ciocolata:
100gr ciocolata cu lapte
100gr ciocolata amaruie
250 ml frisca
o lingurita de gelatina
Mod de preparare:
Pentru foi am impartit ingredientele in 2 si le-am pregatit separat pentru fiecare foaie. Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom. Amestecam faina cu cacao si cu praful de copt(jumatate de plic pentrufiecare foaie). Mixam albusurile spuma incorporand treptat zaharul. Dupa ce sunt tari adaugam galbenusurile amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Adaugam apoi treptat si faina. Coacem la 180 de grade 10 min intr-o tava in care am pus hartie de copt. Dupa ce s-a copt se scoate din tava si se lasa la racit. Procedam la fel si cu urmatoarea foaie. Nu suprapuneti foile.
Cremele:
Pentru inceput facem crema de ciocolata cu lapte. Aici avem nevoie de gelatina deci vom incepe prin a pune gelatina la hidratat in 50 ml apa timp de 10 min. In acest timp, rupem ciocolata cu lapte bucatele si o punem la topit in 150 ml frisca. Nu fierbem, lasam sa se topeasca la foc mic amestecand mereu. Dupa ce s-a topit luam de pe foc si lasam la temperatura camerei 3-5 min apoi adaugam gelatina si amestecam bine sa se topeasca. Aceasta crema o intindem pe prima foaie si o punem in frigider pana cand preparam crema de cocos.
Crema de nuca de cocos se face astfel: topim ciocolata alba la foc mic impreuna cu 160 ml frisca(timp in care hidratam gelatina in 50 ml apa) apoi luam de pe foc si lasam la temperatura camerei 3-5min si adaugam gelatina amestecand sa se topeasca. Lasam la rece pana cand se intareste crema. Dupa ce s-a intarit, batem spuma restul de frisca impreuna cu zaharul pudra. Cand e tare adaugam nuca de cocos. Amestecam usor. Frisca o incorporam apoi in crema de ciocolata alba. Intindem aceasta crema peste crema de ciocolata de pe prima foaie. Punem cu grija a doua foaie, presand usor sa se lipeasca de crema.
Preparam crema 2 de ciocolata sau mai bine zis glazura.Punem ciocolata amaruie rupta bucatele mici in 100 ml frisca, dupa ce s-a topit luam de pe foc. Amestecam de cateva ori si o intindem peste ce a de a doua foaie. Optional puteti decora cu nuca de cocos.
Comentarii recente