Cum se poate prepara muştarul acasă, mult mai gustos decât la magazin. Seminţele de muştar şi multiplele lor efecte benefice
Este ingredientul miraculos care-ţi curăţă intestinul. Intestinul gros este plin de toxine, atât ca urmare obiceiurilor alimentare, cât şi a factorilor de mediu, de aceea este necesară curăţarea intestinelor.
Doctorul Virginia Faur, cercetător şi inventator de medicamente din Banat, spune despre seminţele de muştar că reduc inflamaţiile, protejează împotriva cancerului şi sporesc masa muşchilor netezi.
“Mai poate trata astmul, pierderea părului, hipertensiunea, arteroscleroza. Secretul capacităţii de vindecare a muştarului stă în specificul său nutritiv. Membru al familiei Crucifere (alături de broccoli, conopidă, varză kale), sămânţa de muştar conţine un spectru de elemente bioactive ce combat bolile mai sus amintite. Bogate în fier, calciu, seleniu, cupru, magneziu, viteminele A, B, C, K, sămânţa de muştar este pe cât de mică, pe atât de bogată în nutrienţi. În plus, ajută la pierderea în greutate prin proprietăţile sale de accelerare a metabolismului”
spune Faur.
Cercetătoare oferă un mod de administrare a seminţelor de mustar, care ar aduce beneficii.
Se administrează de 3 ori/zi, înainte de masă, câte o linguriţă cu boabe de muştar, cu apă. În stomac boabele se vor umfla şi se va forma un mucilagiu care va antrena toate reziduurile de pe intestine. Această cură se ţine minim două săptămâni pentru curăţirea intestinelor şi eliminarea constipaţiei care este o boală grea. Dacă se ţine 3 săptămâni, va ajuta la scăderea colesterolului, iar în 4 luni vor scădea şi trigliceridele”,
afirma Virginia Faur.
Cercetătoarea din Banat are şi o reţetă pentru prepararea muştarului acasă. Pentru aceasta, trebuie făcuţi următori paşi:
Faza 1
- 100 g muştar boabe sau făină de muştar
- 100 ml oţet de mere
- 100 ml apă 1 vârf de cuţit nucşoară (pudră)
- 1 vârf de cuţit scorţişoară
- 2 bucăţi cuişoare
Faza 1 se pune la macerat acoperit bine 48 de ore (2 zile).
Faza 2
- Se blenduie faza 1.
- Se adaugă miere şi sare neiodată după gust şi 1 lingură ulei de cocos.
Faza 3
- Se blenduie faza 2.
- Se adaugă 1 lingură făină de grâu spelta amestecată bine cu 5 linguri de apă, astfel încât să nu rămână cocoloaşe.
- După ce sunt adăugate toate ingredientele, se fierbe totul câteva minute până ce făina este bine legată.
- Se ia de pe foc şi apoi se adaugă jumătate de linguriţă turmeric.
- Se pune compoziţia în borcane mici de sticlă cu capac.
- Se închid bine şi se videază.
Comentarii recente