Sarmale in foi de varza acra
Ingrediente:
varza murata(cam 2-2,5 kg)
1 kg carne(doar porc sau vita-porc)
1 kg ceapa
1 morcov potrivit
1/5 dintr-o radacina de telina
o cana de orez
condimente(sare, piper, cimbru si boia dulce)
bulion
coaste de porc pentru asezat printre sarmale
3 frunze de dafin
2 legaturi de marar, ulei pentru calit
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovul si telina se curata si se dau pe razatoarea mica. Se pune ceapa la calit impreuna cu morcovul, telina si mararul. Cand sunt patrunse se adauga carnea, orezul, 4 cani de apa, sarea, piperul, boiaua, cimbrul si o legatura de marar. Cand este gata compozitia se lasa putin la racit si se impaturesc sarmalele.Se aseaza in cratita. Se alterneaza cu coastele de porc. In mijlocul sarmalelor se pune bulion, marar si frunzele de dafin. Se completeaza cu apa si se dau la cuptor. Se servesc cu mamaliguta, smantana si ardei iute alaturi.
Comentarii recente