Lasagna
by radiosun · 8 februarie 2015
Ingrediente:
450 g carne tocata de porc si vita sau numai de vita
1 pachet foi lasagna
500 ml bulion sau sos de rosii
500 ml lapte
500 g mozarella sau cascaval
5 linguri faina
25 g unt(1 cub)
2 catei usturoi
250 ml supa pui
sare, piper, rozmarin, nucsoara
3 linguri vin alb
Mod de preparare:
Carnea se caleste cu 2-3 linguri ulei si sare. Cand a inceput sa se faca, dupa aproximativ 7 minute se pune usturoiul pisat si supa si se mai lasa 10-15 minute sa scada. Dupa ce a scazut se adauga bulionul si vinul. Se mai lasa 2 minute dupa ce da in clocot.
Sosul Bechamel: se face din cubul de unt, lapte, faina, un varf de cutit de rozmarin si un varf de cutit de nucsoara. Se amesteca faina cu putin lapte, apoi se subtiaza cu restul de lapte, untul si condimentele. Se pune la foc mediu si se amesteca continuu sa nu se prinda. Dupa ce a clocotit se mai fierbe 5 minute ca sa se ingroase mai mult.
Se rade cascavalul pe razatoarea mare.
Se asaza un strat de foi, sos carne, sos Bechamel, cascaval. Se repeta de 3 ori. Se pune apa pana la ultima foaie si se coace cam 45 de minute.
Comentarii recente