Morcovei cu piept de curcan
Ingrediente pentru 4 portii:
600 g morcovi tineri
1 lingurita unt
1 lingurita zahar
100 ml suc de portocale
200 ml supa de legume
cateva fire de hasmatuchi
sare, piper proaspat macinat
1 priza de piper de Cayenne
In plus:
500 g file din piept de curcan
1 lingura piper negru pisat
1 lingurita unt topit pentru prajit
zeama de la 2 lamaie
fire de verdeata pentru ornat
Mod de preparare:
Curatati morcoveii, spalati-i si lasati-i sa se scurg bine. Incingeti untul intr-o craticioara, puneti zaharul sa se caramelizeze usor, turnati sucul de portocale si dati caramelul intr-un clocot.
Turnati supa de legume, dati-o in clocot, adaugati firele de hasmatuchi, condimentati cu sare, piper, piper de Cayenne. Puneti morcoveii in zeama si fierbetii.
Spalati carnea de curcan sub jet de apa, stergeti-o cu un servet ca sa se usuce, taiati-o fasii, condimentati-o cu sare, piper si piper negru pisat..
Incingeti untul intr-o tigaie cu strat de teflon si prajiti carnea, amestecand continuu. La sfarsit, stropiti cu zeama de lamaie.
Asezati morcoveii cu pieptul de curcan pe farfurii, ornati cu fire de verdeata si serviti imediat.
Comentarii recente