Andive cu crema de branza
Ingrediente:
1-2 andive
250 g creme fraiche/mascarpone
75 g feta
piper alb
10-15 alune de padure
Mod de preparare:
Taiem cotorul andivelor si desprindem cu grija frunzele pe care le trecem printr-un jet de apa rece si apoi le stergem foarte bine cu hartie absorbanta de bucatarie. Mixam, cu ajutorul unui robot sau blender vertical, creme fraiche cu feta taiata in bucataele mici sau sfaramata cu o furculita. Adaugam putin piper alb proaspat macinat. Prajim, pentru 3-4 minute, alunele intr-o tigaie antiaderenta neunsa si apoi le lasam sa se raceasca. Umplem un sac à poche cu crema de branza si formam cate trei bilute de crema de branza pe fiecare foaie de andiva. Decoram fiecare biluta cu cate o aluna prajita si servim.
Puteti imbogati gustul cremei cu patrunjel, marar, iarba ciorii, coriandru si o puteti colora, daca doriti, cu putina boia dulce sau sofran. Daca doriti ca crema sa aiba un gust mai pregnant de feta, puteti adauga putin mai multa. Va recomand sa folositi creme fraiche pentru aceasta reteta dar daca nu gasiti, branza mascarpone este la fel de buna.
Comentarii recente