Chiftelute de pui cu sos de iaurt si menta
Ingrediente pentru 2-3 portii:
carne de pui tocata 600 g
ceapa verde 5-6 fire (60 g)
patrunjel verde 1/2 legatura mica
menta uscata 1 1/2 lingura
chimion 2 lingurite rase
scortisoara macinata 1 lingurita rasa
ienibahar 3-4 boabe
iaurt scurs 400 g
usturoi 2 catei mari (8 g)
suc de lamaie 1 lingura
sare, piper
Mod de preparare:
Puneti carnea tocata intr-un bol si amestecati-o cu ceapa verde (taiata marunt), patrunjelul (maruntit, de asemenea), 3 linguri cu varf de iaurt (cam 100 g), jumatate de lingura de menta uscata, chimionul, scortisoara, ienibaharul macinat, un pic de sare si de piper. Amestecati foarte bine si, cu mana umezita, formati chiftelute alungite. Asezati-le pe un gratar de unica folosinta din aluminiu sau intr-o tava si puneti-le la grill-ul cuptorului. Daca nu aveti grill, prajiti-le pe aragaz, intr-o tigaie-gratar pulverizata cu putin ulei. Intre timp, pregatiti sosul de iaurt cu usturoi si menta: amestecati iaurtul scurs, cu usturoiul trecut prin presa si restul de menta uscata. Incorporati in sos sucul de lamaie si potriviti de sare si piper.
Serviti chiftelutele calde, cu sosul de iaurt alaturi.
Comentarii recente