Rulada cu sfecla si ricotta
Ingrediente:
125 g sfecla fiarta
1/2 pahar lapte (cca 100 ml)
7 linguri de faina (cca 90 gr)
1 catel usturoi
1 ou
1 lingurita ulei masline
200 g ricotta/branza vaci
Mod de preparare:
Mixam in robot sfecla, catelul de usturoi, oul, uleiul si laptele. Dupa ce obtinem o crema fina, adaugam toata faina si mixam pana la inglobarea perfecta. Vom obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor. Incingem o tigaie antiaderenta, o ungem cu un strop de ulei de masline si adaugam aluat cat sa acopere tot fundul tigaii la o grosime de 0,5 cm. Dupa 1-2 minute vom observa ca se desprinde singura. O intoarcem pe cealalta parte si o mai coacem pentru inca 1-2 minute. Scoatem clatitele americane pancakes pe o farfurie si dupa ce se racesc, le ungem cu ricotta sau branza de vaci. Le rulam si le taiem in bucatele de 2 cm.
Comentarii recente