Cartofi acordeon cu cașcaval
INGREDIENTE
- 2 cartofi mari
- 100 g unt
- 100 g parmezan
- 50 ml smântână
- 50 g cașcaval
- Praf de usturoi
MOD DE PREPARARE
Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsiu. Spală cartofii foarte bine și curăță-i de coajă – se curăță mai greu dacă îi coci în coajă!
Cu un cuțit ascuțit, taie felii pe partea lată a cartofului, însă nu până jos, ci la final cartoful trebuie să arate ca un acordeon.
Cu același cuțit pune câte puțin unt între feliile de cartof și apoi parmezan. Asezonează și pune cartofii în tava de copt, tapetată cu hârtie de copt pe care ai întins un strat de ulei. Picură un pic de ulei și peste cartofi, apoi dă la cuptor pentru 45 de minute.
După cele 45 de minute, scoate cartofii și întinde un strat generos de cașcaval ras pe deasupra și dă tava iar la cuptor pentru 15 minute.
Servește cu smântână pe deasupra.
Comentarii recente