Bors de vita

Ingrediente:

500 gr rasol cu os
1 kg coaste de vita (sau piept de vita)
3 morcovi
1 ceapa
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
1/3 radacina telina foarte mica
2-3 cartofi
1 lingura piper negru boabe
300 ml bors
1 lingura leustean tocat
100 gr fidea
patrunjel , sare
Mod de preparare:
Se spala carnea si se aseaza intr-o tava. Se da la cuptor, la 250C pentru cca 45 minute (daca coaceti carnea inainte, supa va avea un gust si o culoare mai intensa).
Se pune carnea coapta intr-o oala si se acopera cu 11 cani de apa rece. Se aduce la fierbere, apoi se da focul la mic. E important sa fiarba usor, doar cat sa bolboroseasca usor. Se fierbe asa timp de 2 ore. Daca e cazul, supa se spumeaza in prima ora; fiindca carnea a fost coapta inainte nu va face atat de multa spuma ca si in cazul in care ati pune carnea cruda direct la fiert.
Se adauga zarzavaturile curatate (exceptand cartofii) si taiate bucati mari. Ceapa se pune intreaga. Se adauga piperul boabe si 2 lingurite de sare. Se mai fierbe supa inca 1 ora, tot la foc mic.
Se strecoara supa prin tifon. Se pun la loc in supa o parte din zarzavaturi (eu am pus morcovii si cateva bucati de telina; restul zarzavaturilor le mananc separat, imediat ce am terminat supa, asta e partea mea si nu o impart cu nimeni ).
Carnea se ia de pe os si se taie bucati potrivite. Se pune inapoi in supa.Nu e necesar sa puneti toata carnea inapoi in supa;
Se adauga cartofii taiati cuburi si se mai fierbe supa pana acestia sunt facuti (cca 20 minute). In acest timp se pune la fiert borsul impreuna cu leusteanul si se fierbe 2-3 minute.
Cand cartofii sunt fierti, se adauga borsul fierbinte (strecurat) in supa. Adaugati treptat, astfel incat borsul sa fie acrisor dupa gustul vostru. Eu am pus 300 ml bors. Se drege supa de sare.
Se fierbe fideaua in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se strecoara si se adauga in supa in momentul servirii. Se fierbe fidea doar cat se serveste la o masa; fideaua in supa se inmoaie si strica limpezimea supei
La servire, supa se presara cu patrunjel tocat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.