Supa de linte
- 1 cană linte
- 3 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cepe
- 1 cartofi
- 4 usturoi
- 1 linguriță cu chimen
- 1/2 lingurița cu cimbru uscat
- 1 l supă de legume
- 25 g unt
- 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare
1. Curăţă morcovii, rădăcina de pătrunjel și cartoful. Taie-le cubuleţe și pune-le la fiert în supa de legume.
2. Separat, taie ceapa mărunt și călește-o în unt topit. Când ceapa devine sticloasă, adaugă lintea și chimenul. Lasă pe foc domol cam cinci minute, după care pune amestecul peste legumele fierte.
3. Condimentează cu cimbru, sare și piper și lasă să fiarbă la foc mic. La final, aromatizează cu mărar tocat și acrește cu puţină zeamă de lămâie.
4. Poţi servi supa de linte simplă sau dreasă cu un ou bătut cu 100 g de smântână și fâșii de somon ușor afumat.
Comentarii recente