Vafe cu citrice

Ingrediente:
10 bucăți de zahăr
o lămâie
o portocală
275 g făină
2 ouă
sare
100 g unt
un pahar de lapte
ulei
30 g zahăr tos
Mod de preparare:
Se pun bucățile de zahăr într-un vas cu fundul gros, împreună cu 2 linguri de apă. Se pun la fiert, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn, până când se obține un sirop mai gros. Se lasă siropul să se răcească, apoi e amestecă cu zeama de la o lămâie și o portocală. Cojile citricelor se păstrează, iar siropul se ține cald, fără să fiarbă. Se pune făina într-un castron, se face o gropiță în mijlocul ei și se adaugă gălbenușurile, sarea și untul topit. Se frământă aluatul și se adaugă treptat laptele încălzit. Albușurile se bat spumă, apoi se amestecă cu aluatul. Amestecul format trebuie să fie puțin mai gros decât un aluat pentru clătite. Se prepară vafele în aparatul preîncălzit și uns cu ulei. Deasupra se toarnă siropul și se presară cu zahăr tos și cojile rase ale citricelor, apoi se servesc. Dacă aparatul este tradițional, de fier, trebuie uns cu ulei, iar dacă este din teflon, nu trebuie. În ambele cazuri trebuie încălzit bine înainte de pregătirea vafelor, pentru ca aluatul să se întărească imediat ce este turnat. Astfel, obțineți vafe crocante, bine rumenite.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.