Somon cu mere si morcovi
Ingrediente pentru 4 portii:
4 fileuri de somon
cateva picaturi de zeama de lamaie
cateva picaturi de sos worcester
sare de mare, piper proaspat macinat
1 lingurita unt topit
4 morcovi
2 mere arisoare
125 ml supa de legume
zeama de la 1/2 lamaie
125 ml vin alb
1 priza de piper de Cayenne
2 cl Calvados
100 g kefir dietetic
cate 1/2 legatura patrunjel si arpagic verde
felii de lamaie si fire de verdeata pentru ornat
Mod de preparare:
Spalati somonul sub jet de apa, stergti-l cu un servet ca sa se usuce. Picurati deasupra lui zeama de lamaie si sos Worcester. Condimentati-l cu sare de mare si piper si lasati-l 10 minute in frigider.
Incingeti untul intr-o craticioara, prajiti somonul, scoateti-l si patrati-l la cald.
Curatati morcoveii, taiati-i fasii subtiri. Spalati merele, scoateti-le cotorul, taiatile felii. Dati totul la calit in grasimea ramasa.
Turnati supa de legume, zeama de lamaie si vinul alb. Condimentati cu sare de mare, piper de Cayenne si piper. Fierbeti legumele, scoateti-l si pastrati-le la cald.
Asezonati sosul cu Calvados. Adaugati kefirul si verdeata aleasa, spalata, scursa si maruntita.
Aranjati sosul pe farfurii fierbinti, asezati somonul deasupra, adaugati legumele si merele, ornati cu felii de lamaie si cu fire de verdeata. Srviti cu orez fiert.
Comentarii recente