Tochitura de curcan cu orez
Ingrediente pentru 4 persoane:
150 g orez basmati
2-3 rosii, 1 lingurita unt
sare, piper, 1 priza de nuca de muscat
1 priza piper de Cayenne
1 legatura de patrunjel
Pentru tochitura:
400 g file de piept de curcan
1 lingurita unt topit
1 ceapa, 2 catei usturoi
2 morcovi
1 ardei gras verde
100 g ciuperci champignon
zeama de la 1 lamaie
30 ml vin alb
200 ml supa de legume
100 ml lapte degresat
amidon alimentar pentru ingrosat
fire de verdeata pentru ornat
Mod de preparare:
Fierbeti orezul basmati in apa cu sare, strecurati-l si lasati-l sa se scurga bine. Decojiti rosiile, indepartati samburii si taiati-le cubulete. Incingeti untul intr-o tigaie, adaugati cubuletele de rosii si orezul si amestecati. Condimentati cu sare, piper, nuca de muscat si piper de Cayenne si adaugati patrunjelul tocat.
Spalati carnea de curcan, stergeti-o cu un servet ca sa se usuce, taiati-o fasii. Incingeti untul intr-o tigaie, condimentati carnea cu sare si piper, puneti-o intr-o tigaie si lasati-o sa se prajeasca 3-4 minute, amestecand continuu.
Scoateti carnea si pastrati-o la cald. Curatati ceapa si usturoiul si taiati-le felii subtiri. Puneti-le in grasimea ramasa si caliti-le putin. Curatati morcovii. Taiati ardeii in doua, indepartati-le samburii si spalati-i. Taiati morcovii felii subtiri si ardeii asii subtiri. Puneti ambele legume peste ceapa si caliti-le.
Curatati ciupercile champignon si taiati-le felii. Stropiti-le cu zeama de lamaie si puneeti-le la calit peste legume. Stingeti cu vin alb. Adaugati supa de legume si laptele si dati totul in clocot. Lasati sa fiarba 3-4 minute la foc potrivit. Ingrosati sosul cu putin amidon alimentar, condimentati cu sare, piper, nuca de muscat si piper Cayenne.
Puneti carnea in sos si incalziti-o. Puneti legumele cu orez intr-o forma de tort inelara, presati bine, apoi rasturnati pe o farfurie. Puneti tochitura in mijloc, ornati cu verdeata si serviti.
Comentarii recente