Chiftelute de pui cu sos de rosii
Ingrediente:
Pentru chiftele:
500 g carne tocata de pui
pesmet
2 oua
un varf de cutit de bicarbonat
patrunjel
2 catei de usturoi pisati
sare, piper
condimente pentru chiftele
ulei pentru prajit
faina
Pentru sosul de rosii:
500 ml bulion sau pasta de tomate,
2, 3 linguri ulei
optional se poate adauga si ceapa
Mod de preparare chiftele: se amesteca carnea, ouale, bicarbonatul, patrunjelul, usturoiul pisat, condimentele si pesmetul atat cat sa se lege compozitia si sa se poata modela chiftelutele. Se modealaza chiftelele si se tavalesc prin faina inainte sa se prajeasca.
Mod de preparare sos: in cazul in care se foloseste si ceapa, aceasta se caleste iar cand este gata se adauga bulionul sau pasta de tomate si se mai lasa sa fiarba 2, 3 minute. La final se adauga chiftelutele.
Comentarii recente