Cartofi la cuptor cu lamaie
Ingrediente:
1 kg de cartofi, curatati si taiati in bucati mai mari
ulei de masline
zeama de la 2 lamai
sare, piper
1 lingura de patrunjel verde/oregano, tocat marunt
apa
Mod de preparare:
Asezati cartofii feliati, pe cat posibil intr-un singur strat, intr-un vas termorezistent / tava. Stropiti cu ulei de masline. Stropiti cu zeama de lamaie cara ii va face sa fie crocanti. Sarati, piperati, dupa gust si presarati cu patrunjel verde/oregano. Turnati apa, doar pana la jumatatea inaltimii stratului de cartofi. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la 180 grade sau pana cand cartofii sunt aproape facuti si apa evaporata. Scoateti tava, pensulati / stropiti cu ulei cartofii si dati din nou la cuptor pentru circa 10- 15 min, pana ce cartofii sunt rumeniti si prind deasupra o crusta aurie. Opriti focul si lasati vasul in cuptor inca 5 min.
Comentarii recente