Orez basmati cu mirodenii

Ingrediente:
orez basmati 400 g (aproximativ 2 cani)
ceapa 1 buc. mare (107 g)
ulei de masline 2 linguri
sofran indian (curcuma)
nucsoara macinata 1 lingurita rasa
cuisoare 4 buc.
scortisoara 4 buc. de circa 1 cm
supa instant de legume
sare
Mod de preparare:
Puneti orezul la inmuiat, in apa rece, si lasati-l circa 20 de minute. Intre timp, faceti supa de  legume, dizolvand cubul in 4 cani de apa clocotind. Intr-un vas nonaderent, la foc potrivit, incingeti uleiul de masline. Adaugati cuisoarele, nucsoara si bucatelele de scortisoara. Prajiti-le usor, amestecand continuu, unul-doua minute. Adaugati ceapa taiata marunt si caliti-o pana devine aurie.
Faceti focul mic si adaugati orezul scurs de apa. Lasati-l sa se “perpeleasca” 8-10 minute, pana cand devine translucid. Adaugati supa de legume fierbinte si un pic de sofran indian (veti obtine o culoare galben intens). Verificati daca mai este nevoie de sare (cubul concentrat contine sare), acoperiti vasul cu un capac si lasati orezul sa fiarba la foc mic timpul precizat pe pachet, fara a amesteca.
Cand orezul a fiert, opriti focul, “vanturati” orezul usor, cu o furculita, si lasati vasul acoperit inca cinci minute.  Serviti cald orezul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.