Spaghete cu sos Pesto
Ingrediente:
50 g frunze busuioc proaspete
1 lingura seminte de pin coconar
1 catel usturoi
3 linguri ulei de masline
25 g pecorino razuit
25 g parmezan razuit
sare, piper,
100 g spaghete
Mod de preparare:
Frunzele de busuioc, semintele de pin si catelul de usturoi se amesteca si se preseaza in putin ulei. Pe urma, se pune cate o lingura din ambele feluri de cascaval, apoi din nou putin ulei, pana cand se epuizeaza cantitatea de cascaval. Se amesteca bine totul.
Se drega cu sare si piper si se amesteca cu atentie. Sosul Pesto se lasa sa stea cel putin o ora sa se odihneasca.
Se fierb pastele, se lasa sa se scurga. Se incalzeste sosul Pesto pe baie de aburi. Se subtiaza cu cateva picaturi din apa de pe paste. Se amesteca sosul Pesto cu taiteii, separat se serveste cu putin pecorino razuit.
Comentarii recente