Plachie de crap
Ingrediente:
un crap de aprox 1,5 kg
4 cepe mari taiate solzisori
1 ardei rosu taiat fasii (optional)
4 catei de usturoi
200 ml bulion,sau 2 conserve de rosii decojite
100 ml vin alb sec
zeama de la o lamaie
100 ml ulei
sare,piper
2 foi de dafin
1 lg (lingurita ) boia dulce
1 lg boia iute (optional)
Mod de preparare:
Pestele se curata,se transeaza in felii groase de 2-3 cm
apoi se sareaza si se da prin faina. Se prajeste pe jumatate,cam 1-2 minute pe fiecare parte. In uleiul ramas se caleste ceapa si ardeiul, pana ceapa devine translucida, apoi se adauga boiaua, vinul, lamaia, bulionul sau rosiile decojite, foile de dafin, sarea, piperul. Toata compozitia se transfera intr-un vas termorezistent, se adauga feliile de peste si se da la cuptor, la temperatura medie, timp de 20 de minute, pana se leaga sosul si uleiul iese la suprafata.
Se serveste rece sau daca doriti calda cu mamaliguta.
Comentarii recente