Pizza cu blat de mamaliga
Ingrediente:
-100 grame masline negre
-1 ardei galben
-1si ½ lingurita de sare
-100 grame faina de malai
-1 ceapa mica rosie
-100 grame ciuperci proaspete
-150 grame branza mozzarella
-100 grame cascaval
-800 ml de apa
-1 ardei rosu
-3 rosii mari
-2 linguri frunza de busuioc verde
-ulei de masline
-1 dovlecel mic zuchinni
Mod de preparare:
Punem intr-un bol faina de malai cu apa si o ligurita de sare.
Bagam in cuptorul cu microunde la temperatura maxima 5 minute.
Se amesteca bine cu telul mamaliga si se mai da inca 3 minute la cuptorul cu microunde la temperatura maxima.
Radem cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca bine cu mamaliga fierbinte.
Ungem o forma de tarta cu diametrul de 26 cm cu ulei de masline si turnam mamaliga fierbinte in ea; nivelam cu ajutorul unei palete si lasam la racit 15 minute.
Taiem ceapa marunt; ardeiul se taie julien;dovlecelul de taie rondele.
Oparim rosiile , le decojim si le taiem marunt.
Se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si se calesc intai dovleceii pana iau o culoare aurie.
Scoatem pe hartie absorbanta de bucatarie.
In acelasi ulei calim apoi ardeii aproximativ 5 minute; se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.
Se calesc apoi ceapa si ciupercile feliate pana iau o culoare aurie; se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.
La sfarsit adaugam in tigaie rosiile taiate marunt si frunza de busuioc ; dupa ce au fiert aprox. 5 minute punem pe blatul de mamaliga.
Peste pasta de rosii cu busuioc se presara dovlecelul, ardeii, ceapa , ciupercile si maslinele negre.
Damla cuptor la 200 de grade 10 minute; scoatem si presaram cu branza mozzarella rasa pe razatoarea mare si se mai da la cuptor 5 minute, sau pana branza s-a topit.
Se serveste calda.
Pofta buna!
Comentarii recente