Salata Caprese
Ingrediente:
250 g mozzarella proaspata din lapte de vaca sau bivolita
3-4 rosii mari
40 g frunze busuioc
20 g seminte pin/nuci/alune
1 catel mic usturoi
50 g parmezan
1/2 pahar ulei de masline
Mod de preparare:
Spalam rosiile, le stergem si le taiem in felii potrivite. Taiem mozzarella in felii de aceeasi grosime cu cea a feliilor de rosie. Le asezam pe un platou alternand feliile de rosie cu cele de mozzarella. Mixam frunzele de busuioc spalate si sterse cu hartie absorbanta de bucatarie (busuiocul se trece rapid printr-un jet de apa rece, ca sa nu isi piarda parfumul, iar ulterior tamponam fiecare frunzulita cu hartie absorbanta de bucatarie) impreuna cu semintele de pin, 1 catel mic de usturoi si parmezanul dupa care incepem sa adaugam treptat uleiul de masline. Adaugam pesto-ul pe deasupra feliilor de rosie si mozzarella si servim.
Comentarii recente