Salata de ardei copti
Ingrediente:
1 kg ardei gras sau capia
2 rosii mari
4-6 catei de usturoi
2 linguri ulei
2 linguri otet
sare
1/2 legatura marar tocat
Mod de preparare:
Se spala si se scurg ardeii. Se asaza in tava cuptorului si se coc la foc mare pana sunt facuti pe toate partile.
Ardeii trebuie sa ramana tari, altfel isi pierd din calitatile nutritive. Se asaza intr-un vas adanc, se acopera si se lasa 15 minute, apoi se curata de coaja. Se asaza „in picioare” intr-un vas adanc.
Se pregateste un sos din usturoi tocat, sare, otet si marar. Se incalzeste uleiul pe foc si se stropesc ardeii. Se adauga si sosul de usturoi. Se decoreaza cu felii de rosii taiate rondele.
Se asaza salata pe farfurii individuale si se serveste langa o friptura, tocanite, omlete etc.
Comentarii recente