Măslinele negre sunt colorate cu ajutorul stabilizatorilor de culoare
Puțini consumatori știu că măslinele negre sunt de fapt colorate cu ajutorul a doi stabilizatori (de culoare). Este vorba de gluconatul feros (E579) și lactatul feros (E585), doi aditivi la care apelează de cele mai multe ori anumiți producători, scriu specialiștii de la testecomparative.ro.
Regulamentul European privind Utilizarea Aditivilor permite acest lucru, dacă este folosită o cantitate maximă de 150 mg/kg pentru toate produsele. Cele două săruri de fier sunt sănătoase şi sigure. În combinaţie cu oxigenul se declanşează o reacţie de oxidare, în urma căreia măslinele devin negre. Prin urmare E-579 şi E-585 nu sunt consideraţi coloranţi, ci stabilizatori (de culoare), precizează csid.ro.
Corect ar fi ca toate aceste artificii de producție să fie trecute pe eticheta produsului respectiv, spun specialiștii.
Comentarii recente