Calamari cu lamaie si usturoi
Ingrediente:
1 kg calamari
3-4 linguri ulei de masline
1-2 ardei iuti uscati
1 lamaie mica
1 pahar vin alb
2 catei usturoi
patrunjel
sare, piper
Mod de preparare:
Spalam bine camarii si ii curatam ca in clipul de mai sus. Dupa ce i-am curatat, taiem sacul calamarilor in doua pe lungime.
Se taie in inele de cca 1 cm grosime. Intr-o tigaie teflonata sau ceramica, punem 2-3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobiti dar necuratati si ardeii uscati tocati (daca vreti ca mancarea sa nu fie foarte picanta, eliminati samburii ardeilor). Sotam usturoiul 1-2 minute, apoi il eliminam din tigaie si adaugam vinul. Cand vinul s-a evaporat, adaugam calamarii, sucul de lamaie si patrunjelul tocat. Mai lasam calamarii pentru 2-3 minute pe foc mediu, dupa care adaugam sare si piper dupa gust, stingem focul si ii servim imediat.
Comentarii recente