Calamari cu lamaie si usturoi

Ingrediente:
1 kg calamari
3-4 linguri ulei de masline
1-2 ardei iuti uscati
1 lamaie mica
1 pahar vin alb
2 catei usturoi
patrunjel
sare, piper
Mod de preparare:
Spalam bine camarii si ii curatam ca in clipul de mai sus. Dupa ce i-am curatat, taiem sacul calamarilor in doua pe lungime.
Se taie in inele de cca 1 cm grosime. Intr-o tigaie teflonata sau ceramica, punem 2-3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobiti dar necuratati si ardeii uscati tocati (daca vreti ca mancarea sa nu fie foarte picanta, eliminati samburii ardeilor). Sotam usturoiul 1-2 minute, apoi il eliminam din tigaie si adaugam vinul. Cand vinul s-a evaporat, adaugam calamarii, sucul de lamaie si patrunjelul tocat. Mai lasam calamarii pentru 2-3 minute pe foc mediu, dupa care adaugam sare si piper dupa gust, stingem focul si ii servim imediat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.