Supa de ardei
Ingrediente pentru 4 persoane:
1 linura unt
100 g sunca uscata
1 ceapa
2 cetai usturoi
cate doi ardei grasi rosii si galbeni
1 lingura boia dulce
1 lingura curry
1 l supa de legume sau de carne
sare, piper proaspat macinat
1 priza de piper Cayenne
1 priza zahar
100 g salam fin
frunze de busuioc pentru ornat
Mod de preparare:
Incingeti untul in doua oale si prajiti fiecare jumatate din cantitatea de sunca taiata cubulete mici.
Curatati ceapa si usturoiul, taiati-le marunt, impartiti-le in doua si puneti-l peste sunca in cele doua oale.
Taiati ardeii in doua, cutatati-i de seminte, spalati-i si taiati-i cubulete. Punti ardeii galbeni intr-o oala si pe cei rosii in cealalta oala. Inabusiti-i putin.
Presarati boiaua peste ardeii rosii, iar curry peste cei galbeni. Turnati supa de legume sau carne, jumatate intr-o oala si jumatate in cealalta., dati in clocot si lasati-o sa fiarba la foc potrivit 10-15 minute.
Asezonati supele cu sare, piper, piper de Cayenne si zahar si pasati-le separat in mixer. Incalziti-le din nou.
Turnati supa galbena peste cea rosie in farfurii adanci separate si trageti c atentie cu un betisor din lemn supa galbena in cea rosie. Presarati bucatele de salam, ornati cu frunze de busuioc si serviti imediat.
Comentarii recente