Supa de ardei

Ingrediente pentru 4 persoane:
1 linura unt
100 g sunca uscata
1 ceapa
2 cetai usturoi
cate doi ardei grasi rosii si galbeni
1 lingura boia dulce
1 lingura curry
1 l supa de legume sau de carne
sare, piper proaspat macinat
1 priza de piper Cayenne
1 priza zahar
100 g salam fin
frunze de busuioc pentru ornat
Mod de preparare:
Incingeti untul in doua oale si prajiti fiecare jumatate din cantitatea de sunca taiata cubulete mici.
Curatati ceapa si usturoiul, taiati-le marunt, impartiti-le in doua si puneti-l peste sunca in cele doua oale.
Taiati ardeii in doua, cutatati-i de seminte, spalati-i si taiati-i cubulete. Punti ardeii galbeni intr-o oala si pe cei rosii in cealalta oala. Inabusiti-i putin.
Presarati boiaua peste ardeii rosii, iar curry peste cei galbeni. Turnati supa de legume sau carne, jumatate intr-o oala si jumatate in cealalta., dati in clocot si lasati-o sa fiarba la foc potrivit 10-15 minute.
Asezonati supele cu sare, piper, piper de Cayenne si zahar si pasati-le separat in mixer. Incalziti-le din nou.
Turnati supa galbena peste cea rosie in farfurii adanci separate si trageti c atentie cu un betisor din lemn supa galbena in cea rosie. Presarati bucatele de salam, ornati cu frunze de busuioc si serviti imediat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.