O nouă imagine uimitoare surprinsă de telescopul Hubble: un grup de galaxii în formă de navetă spațială

Telescopul spațial Hubble de la NASA a surprins o imagine spectaculoasă cu un grup de trei galaxii atât de apropiate încât au primit un nume colectiv: NGC 7764A. Acestea se află la aproximativ 425 de milioane de ani lumină distanță de Pământ, în constelația Phoenix.

O nouă imagine uimitoare surprinsă de telescopul Hubble. Foto: NASA

În imaginea făcută publică de NASA, se poate observa că cele două galaxii din dreapta sus a imaginii par să interacționeze una cu cealaltă. Dârele lungi de stele și gaze dau impresia că s-au ciocnit în mare viteză, explică experții NASA. În realitate, se estimează că interacțiunile dintre galaxii pot dura miliarde de ani.

A treia galaxie sub forma unei mingi de bowling ar putea, de asemenea, interacționa cu „vecinii” săi.

Imaginea cu grupul de galaxii a fost realizată folosind Camera avansată pentru supraveghere Hubble și Camera sa Wide Field 3. Ambele sunt sisteme puternice, de înaltă rezoluție, concepute pentru a capta imagini ale obiectelor din spațiu.

La începutul anului 2022, NASA a distribuit o imagine similară, care părea să arate că galaxia NGC 105 se ciocnește cu o altă galaxie mult mai îndepărtată. Dar asta, a subliniat NASA, a fost o iluzie optică.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.