A fost CUTREMUR in BUCURESTI

cutremur48

 

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 s-a produs, sâmbătă noapte, la ora 2:44, în zona seismică Vrancea. Epicentrul a fost localizat în județul Buzău, iar adâncimea la care s-a produs este estimată de Institutul Național pentru Fizica Pământului la 150 de kilometri. Este cel mai puternic seism înregistrat în acest an și a fost resimțit la București, dar și la Pitești, Giurgiu, Galați, Brăila sau chiar la Chișinău. cutremur-grafic

Un seism a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică (28 spre 29 martie) în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, fiind resimţit şi la Galaţi. Potrivit INFP, cutremurul a avut loc la ora 2,44 şi a avut magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter.

Acesta este cel mai mare seism din acest an a avut loc pe 16 martie, la ora 17,49, în zona seismică Vrancea, şi a avut magnitudinea de 4,7 grade. Şi acesta a fost resimţit la Galaţi

Vineri seara, cu puțin timp înainte de miezul nopții, s-a mai produs un seism în zona Vrancea, cu magnitudinea de 3,7. Era al treilea seism înregistrat în zonă în ziua respectivă. Celelalte două avuseseră o magnitudine de cel mult 2,8 pe Richter.

Cel mai mare seism produs în România anul acesta, de 4,6 pe Richter, avusese loc pe 16 martie.

Cel mai puternic cutremur din ultimii 10 ani s-a produs pe 22 noiembrie 2014 şi a avut 5,7. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici.

Sursa: DIGI24

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.