Citate despre iubire culese din Biblie

Este dragostea dorința de a contribui la fericirea celuilalt? Mai jos, te las să descoperi câteva citate despre iubire care se regăsesc în Biblie, în care vei descoperi ce este dragostea adevărată.

„Cele câteva ore pe care le petrec cu tine valorează cât cele o mie de ore pe care le petrec fără tine!”. (Cântărea lui Solomon 2:2,3)

„Unde vei muri tu, voi muri și eu și voi fi îngropată acolo. Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu mă va despărți de tine în afară de moarte!”. (Cartea Rut 1:16)

„Pune-mă ca pe un semn în inima ta, ca pe un semn pe brațul tău; iubirea este puternică precum moartea și amară precum infernul: cărbunii ei sunt cărbuni de foc; violente sunt văpăile ei”. (Solomon – Cântărea Cântărilor)

„Și acum acestea trei rămân: credința, speranța și dragostea. Dar cea mai mare dintre acestea este dragostea. În aceasta este dragostea, nu fiindcă noi am iubit pe Dumnezeu, ci fiindcă El ne-a iubit pe noi și a trimis pe Fiul Sau jertfă de ispășire pentru păcatele noastre”. (1 Corinteni 13:13)

„Îmbrăcăți-va, dar, ca aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și prea iubiți, cu milostivirile îndurării, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă-răbdare / Îngăduindu-vă unii pe alții și iertând unii altora, dacă are cineva vreo plângere împotriva cuiva / după cum și Hristos v-a iertat vouă, așa să iertați și voi. / Iar peste toate acestea, îmbrăcați vă întru dragoste, care este legătură desăvârșirii”. (Coloseni 3:12-14)

„Nimănui cu nimic nu fiți datori, decât cu iubirea unuia față de altul”. (Români 13:8)

„Deci nu mai sunt doi, ci unul singur! Așadar, omul nu trebuie să despartă ceea ce Dumnezeu a adus laolaltă!”. (Matei 19:6-8)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.