Ce plante medicinale pot fi cultivate în casă

Plantele medicinale au fost folosite de-a lungul secolelor pentru tratarea afecțiunilor minore. Astăzi, medicina naturistă este mult mai dezvoltată, pentru că au fost descoperite mult mai multe plante care au efecte medicinale.

Schinduf

Schinduful poate fi cultivat cu ușurință în vase în orice condiție de mediu. Atât semințele, cât și frunzele de schinduf sunt extrem de hrănitoare și sănătoase. Ele sunt folosite pentru prevenirea cancerului hepatic, îmbunătățirea digestiei, scăderea nivelului de colesterol din sânge și combaterea durerilor menstruale. În plus, este un remediu eficient în tratarea respirației urât mirositoare. Cu atât de multe beneficii, această plantă medicinală trebuie cultivată acasă.

Busuioc

Busuiocul este o altă plantă medicinală pe care o poți cultiva acasă în ghiveci. Busuiocul este folosit în întreaga lume în gătit, în special în bucătăria italiană și thailandeză, în salate, supe și alte rețete, deoarece îi dă mâncării o aromă unică. Busuiocul combate flatulența, lipsa poftei de mâncare și poate vindeca tăieturile.

Aloe vera

Acestă plantă-minune, pe care trebuie să o ai în casă, are nevoie de lumină ca să se dezvolte. Aloe vera poate fi folosită pentru aplicații externe, precum și pentru consum intern – și are proprietăți hidratante. Aloe vera este sursă bogată de antioxidanți, care sunt stimulatori naturali ai imunității, combătând daunele produse de radicalii liberi. Dacă sistemul imunitar este slab, bea zilnic suc de aloe vera. Prin consumul de suc de aloe vera, poți scăpa de probleme digestive, apetit scăzut, constipație și colită ulcerativă. În plus, poate vindeca și reduce riscul de infecții dezvoltate în urma tăieturilor, rănilor deschise și arsurilor. Păstrarea unei plante în casă ține la distanță țânțarii.

Menta

Menta este considerată una dintre cele mai vechi plante medicinale din lume și nu este deloc pretențioasă, dezvoltându-se în orice condiție de mediu. Menta este sursă important de mangan, vitamina A și vitamina C. Frunzele de mentă pot fi folosite – extern – pentru calmarea și relaxarea mușchilor. Intern, menta are capacitatea de a trata flatulența și sindromul intestinului iritabil.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.