Cum sa iti imbunatatesti parerea despre propria persoana

In fiecare zi avem sansa de a ne aprecia mai mult. Daca invatam sa ne respectam si sa ne pretuim mai mult constituie detalii mici ce pot face o mare diferenta in viata noastra.

De ce suntem asa duri cu noi insine? Poate fi maniera in care am fost crescuti sau poate evenimentele din viata noastra ne-au modelat asa.

Ironia este ca desi ne dorim ce este mai bun pentru persoanele apropiate, suntem rai si rigizi cu noi insine.

Cum putem sa ne schimbam parerea despre noi?

1. Mergi mai departe pe drumul tau

Nu lasa schimbarile care se petrec in viata ta sa iti distraga atentia de pe drumul pe care ti l-ai stabilit. Tine cont de faptul ca aceste circumstance sunt trecatoare si concentreaza-te sa ramai pe calea stabilita de tine.

2. Ai mai multa incredere in tine.  Crede in tine, in resursele tale si in calitatile tale in orice situatia din viata ta. Indiferent ce eveniment apare, nu te desconsidera, cauta solutii si vei deveni mai puternica dupa fiecare episod care trece.

3. Accepta-ti fricile

Fiecare om are propriile lui frici pe care lupta sa le invinga pe parcusul vietii. Daca iti constientizezi temerile personale, ele nu vor mai avea un impact asa puternic asupra ta.

Este o metoda de a te cunoaste mai bine si un pas inainte in a te accepta asa cum esti.

4. Ai grija la gandurile tale.

Poate nici nu iti dai seama ca tu, prin gandurile pe care le ai, te desconsideri. Incepe prin a constientiza momentele in care iti faci ganduri negre despre tine si concentreaza-te mai bine pe gasirea solutiilor la problemele cu care te confrunti. Te vei stima mai mult odata ce ai rezolvat cu nadejde o problema.

5. Nu te lasa insultat.

Nu trebuie sa te placa toata lumea. Acest lucru nu este posibil pentru ca fiecare om te percepe diferit in functie de felul lui de gandi si de experientele sale anterioare de viata.

In momentul in care cineva te jigneste, apara-te si demonstreaza-le ca nu esti impresionat de parerea lor. Este un semn de respect pe care il faci pentru tine.

Simte-te bine in pielea ta, indiferent de situatiile care apar in viata. Invata sa fii mai bun cu tine, sa iti arati mai multe compasiune si sa te accepti asa cum esti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.