Cum să scapi de DUREREA DE CAP în 5 minute

Deşi ne ferim de durere, trebuie să conștientizăm că este un aliat esenţial pentru păstrarea stării de sănătate  – un semnal extrem de necesar pentru a înţelege că este ceva în neregulă în organism.Una dintre cele mai frecvente dureri de care se plânge omul modern este cefaleea sau durerea de cap.

Când ai o durere de cap și nu ai pastile la îndemână, situația pare fără speranță, dar nu e așa. Poți scăpa de durerea de cap folosind presopunctura, care e un fel de masaj cu eficiență confirmată științific. E o formă de acupunctură și reflexoterapie, dar nu presupune cunoștințe medicale de specialitate.

Cum să faci masajul

Mai întâi, așază-te într-o poziție confortabilă și relaxează-te. Masajul nu durează mult – între 30 de secunde și 1 minut. Folosește mișcări ușoare, circulare. Durerea dispare de obicei în timpul masajului sau la 5-10 minute după aceea.

Sunt șase puncte care te ajută să scapi de durerea de cap:


-1-

Punctul celui de-al treilea ochi sau Yintang e situat între sprâncene, unde rădăcina nasului se întâlnelte cu fruntea. Acest punct e responsabil și pentru eliminarea oboselii ochilor.


-2-

Aceste puncre simetrice sunt localizate la baza marginilor interioare ale sprânceneor. Masarea acestei zone te ajută și cu nasul care curge și îmbunătățește acuitatea vizuală. Masează timp de un minut, apăsând sau folosind mișcări circulare.


-3-

Aceste puncte sunt localizate în părțile laterale ale ochilor. Pentru a le găsi, caută niște gropițe în partea de jos a pomeților. Ajută la deschiderea sinusurilor, reduce durerile de cap și de dinți și te detensionează.


-4-

Aceste puncte sunt în spatele capului, între urechi și capătul șirei spinării. Masarea lor contribuie la calmarea congestiei nazale, a durerilor de ochi și urechi, a durerilor severe de cap și a migrenelor.


-5-

Punctele Shuai gu sunt situate la 2-3 cm de linia părului, în zona tâmplelor. Pentru a le găsi, caută niște mici gropițe. Presiunea aplicată aici calmează durerea din regiunea temporală și oboseala ochilor.


-6-

Aceste puncte simetrice sunt localizate pe spatele palmelor între degetul mare și arătător. Presiunea aplicată aici calmează durerea de spate, de dinți și tensiunea din mușchii gâtului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.