De ce „se ia” căscatul

Stai faţă în faţă cu cineva iar atunci când caşti tu, cască şi acea persoană? Înseamnă că ai de-a face cu un om extrem de empatic, cel puţin în relaţie cu tine. Asta sugerează rezultatele unui studiu.cascam

Iată un test de personalitate pe care îl poţi aplica în cazul prietenilor sau persoanelor cu care intri în contact. Atunci când eşti sigur că persoana respectivă se uită la tine, cască. Face şi ea acelaşi lucru?

Dacă da, asta sugerează faptul că ai de-a face cu o persoană extrem de empatică, cel puţin cu tine. Există o mulţime de dovezi care arată că obiceiul căscatului este contagios şi se află în legătură directă cu empatia. Căscatul devine contagios pentru persoana de lângă tine începând cu vârsta de 4 – 5 ani, atunci când începe să fie conştientizat şi sentimentul de empatie.

Persoanele cu afecţiuni psihotice sau cele care suferă de autism este puţin probabil că vor căsca atunci când văd o altă persoană făcând acest lucru, tocmai pentru că aceste afecţiuni sunt asociate lipsei capacităţii empatice.

Se spune că, cu cât stai mai aproape de o persoană, cu atât ai şanse mai multe să caşti imediat după el.

Studiile arată, de asemenea, că obiceiul căscatului este contagios mai ales între membrii familiei şi mai puţin între prieteni sau cunoştinţe. Bineînţeles, între necunoscuţi, probabilitatea de a se produce acest fenomen este aproape de 0.

Un studiu publicat în acest an arată că este mult mai probabil ca o femeie să caşte după o altă persoană, pentru că în cazul femeilor se înregistrează o mai mare capacitate de empatizare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.