Lăptişorul de matcă, considerat cel mai puternic aliment-medicament din lume

Lăptişorul de matcă, o secreţie a albinelor care are rolul de hrăni puietul, este considerat cel mai puternic aliment-medicament din lume, cu o multitudine de efecte binefăcătoare asupra organismului uman.laptisor matca

Ce este laptişorul de matcă

Lăptişorul de matcă este o secreţie a glandelor hipo-faringeale ale albinelor, care are culoarea alb-gălbuie, fiind uşor vâscoasă. Cu acest produs este hrănit puietul de albine lucrătoare, în primele trei zile de viaţă, precum şi albina-regină a stupului, care asigură perpetuarea întregii colonii, a mătcii.

Cel mai puternic aliment-medicament din lume

Nutrişioniştii consideră lăptişorul de matcă cel mai puternic aliment-medicament din lume. Acesta are următoarea compoziţie: 67% apă, 12,5% proteine, 11% zaharuri simple, 5% acizi graşi, vitamine din complexul B, minerale, enzime, hormoni, substanţe cu efecte antibiotice şi antivirale. Potrivit specialiştilor, valoarea terapeutică a lăptişorului de matcă este dat de hormoni, enzime şi substanţele antimicrobiene.

Cum se administrează

Lăptişorul de matcă se administra sub formă de pastile sau conservat în diferite forme, dar, studiile de ultimă oră au arătat că este mult mai efecient administrarea în formă pură, în doze mult mai mari decât cele cunoscute, de 0,2 grame pe zi, care pornesc de la 1 gram şi ajung până la 5 grame, în cure de 30-90 de zile, urmate de 10-30 de zile de pauză.

„La noi se recomanda pentru diverse afecţiuni şi întreţinere consumul zilnic a 0,2 grame de lăptişor de matcă liofilizat în lunile care au în componenţa lor consoana „r”… Acesta era nivelul de abordare şi experienţă până acum cincisprezece ani. Eu am obţinut rezultate în tratarea pacienţilor mei cu scleroză multiplă doar de la 2 mililitri de lăptişor de matcă în sus, adică peste două grame. Iar rezultate mai rapide şi stabile se obţin la doze şi mai mari. Practic, de zece, douăzeci de ori mai mult decât se recomanda până de curând. Am descoperit în timp că, de fapt, cam tot ceea ce înseamnă medicină naturistă, cu rare excepţii, a fost şi încă este un domeniu gestionat de oameni care nu au făcut o şcoală medicală. Din păcate, aceştia nu au o cunoaştere nemijlocită a acestui subiect, a nevoilor reale ale pacienţilor“, a precizat dr. Cristina Aoşan, membru fondator şi vicepreşedinte al Societăţii Române de Apiterapie, pentru site-ul lumeacredintei.ro. Lăptişorul crud de matcă se ia pe stomacul gol, cu cel puţin un sfert de oră înainte de a mâncă.

Afectiuni prevenite cu laptisor de matca crud

Dr. Cristina Aoşan recomandă o doză de 2-3 grame pe zi în cazul persoanelor care nu suferă de vreo afecţiune. Lăptişorul de matcă ajută la păstrarea vigorii, a tinereţii, dă forţă, creşte imunitatea, întreţine un nivel energetic ridicat al întregului organism.

Pentru cei care suferă de osteoporoza, după vârsta de 45 de ani, se recomandă câte o cură de laptisor de matca crud, cu o durata de două luni, de două, ori pe an, timp în care se consumă câte 1 g pe zi.  Studiile efectuate de un meci bulgar au arătat că lăptişorul de matcă are efecte benefice în sindromul de post-menopauză, cum ar fi: hirsutismul, tulburările cardiace, osteoporoza, tulburările circulatorii, vaginitele atrofice. De asemenea, lăptişorul de matcă este un remediu excelent în cazul prevenirii cancerului de prostată, pentru că, pe lângă efectul antitumoral direct, are şi o acţiune de reglare hormonală, foarte importantă în acest tip de cancer. Produsul care constituie hrana puietului de albine are un efect benefic în prevenirea infarctului miocardic. Lăptişorul de matcă reduce colesterolul şi trigliceridele, dar previne formarea plăcilor de aterom datorită efectului anti-oxidant.

Lăptişorul de matcă are şi efect hipotensor şi vasodilatator. Persoanele cu probleme cardiace pot să facă un tratament cu lăptişor de matcă, în cure de 60 de zile, câte 2 grame pe zi, pe stomacul gol.   Lăptişorul de matcă mai este recomandat şi pentru combaterea următoarelor afecţiuni: scleroză multiplă, depresie, sindromul oboselii cronice, alzheimer, hepatită, miopie, diabet, infertilitate la femei şi bărbaţi,

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.