Trei plante cu efecte antibiotice

Multe plante sunt folosite din vremuri străvechi pentru a trata infecţiile provocate de bacterii. Chiar dacă astăzi dispunem de antibiotice moderne, ele nu trebuie folosite în exces. Natura ne vine în ajutor punându-ne la dispoziţie antibiotice din plante.Trei plante cu efecte antibiotice

Multe plante sunt folosite din vremuri străvechi pentru a trata infecţiile provocate de bacterii. Chiar dacă astăzi dispunem de antibiotice moderne, ele nu trebuie folosite în exces. Natura ne vine în ajutor punându-ne la dispoziţie antibiotice din plante

Salvia, indicată în caz de amigdalităsalvia_involucrata0

Salvia este o plantă care poate fi folosită ca atare, pentru a condimenta unele feluri de mâncare, cât şi ca remediu naturist, sub formă de infuzii, pulbere, ulei esenţial, tinctură. Salvia are efecte miraculoase în infecţii ale gâtului şi căilor respiratorii. Infuzia din frunze de salvie este indicată în caz de amigdalite, laringite, traheo-bronşite. Gargara cu această infuzie dezinfectează cavitatea bucală , fiind un remediu recomandat şi de stomatologi în caz de gingivită, stomatită, afte, abces dentar. În uz extern, compresele cu infuzie sau tinctură de salvie previn infectarea rănilor

Ghimbirul previne toxiinfecţiile alimentareGhimbirul

Ghimbirul are o reputaţie incontestabilă în gastronomie. Iar ca multe alte condimente folosite în mâncare, el are o puternică acţiune antibacteriană, în primul rând împotriva câtorva bacterii patogene asociate alimentelor. Trei bacterii Shigella, E.coli şi Salmonella, cele mai frecvente cauze ale toxiinfecţiilor alimentare, pot fi anihilate cu ajutorul ghimbirului.

Ca remediu terapeutic, infuzia de ghimbir calmează crampele abdominale, reduce sau înlătură greaţa, previne boala diareică acută. În sezonul rece, ghimbirul poate fi folosit cu succes pentru a preveni suprainfecţiile bacteriene ce pot apărea ca şi complicaţii ale virozelor.

Lemnul-dulce ajută la scăderea febreilemnul dulce

Deşi este mai puţin cunoscută, lemnul-dulce este o plantă remarcabilă. Lista microorganismelor pe care lemnul-dulce le poate ataca este lungă şi bine documentată. Lemnul-dulce este un bun stimulent al sistemului imunitar, cu acţiune antibacteriană impresionantă şi care potenţează acţiunea altor plante. Este specific în tratarea infecţiilor căilor respiratorii superioare, a tusei, răcelilor şi ulceraţiilor de oriunde din tractul gastrointestinal, mai ales din stomac. Este foarte util în combaterea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă de apariţia ulcerului. Infuzia din lemn-dulce poate fi folosită ca adjuvant în tratarea febrei la copii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.