Ai nevoie de mai mult somn pentru o viata sexuala activa

sex-on-the-go

 

Cercetarile arata ca femeile care dorm mai mult si mai profund au dorinte mai arzatoare atunci cand se trezesc. Studiile efectuate arata ca fiecare ora in plus de somn creste cu 14% sansele ca femeile sa se angajeze intr-un act sexual in ziua urmatoare.

Un cercetator de la Universitatea din Michigan a descoperit ca somnul are un rol extrem de important atunci cand vine vorba despre sex, dorinta sexuala si sanatate sexuala. In cadrul acestui studiu s-au evualuat 171 de femei care au tinut un jurnal al orelor de somn timp de 14 zile consecutive. Zilele in care au dormit cel mai bun erau strns legate de o dorinta sexuala mai mare si de un libido crescut.

Totodata, femeile care au dormit la profund au declarat ca partida de sex de a doua zi a fost mai intensa, iar placerea resimtita mult mai mare. Ele au atins orgasmul intr-un interval mai scurt de timp. Persoanele care au dormit mai putin s-au plans de probleme sexuale si libido scazut. Astfel cercetatorii au concluzionat ca exista o relatie stransa intre odihna si viata sexuala. Ei recomanda tuturor femeilor si barbatilor sa aiba mai multa grija la obiceiurile pe care le au, la orele de odihna si la calitatea somnului.

Studii anterioare au aratat ca somnul are un impact asupra sistemului hormonal, fapt care duce la schimbari in ceea ce priveste viata sexuala. Mesajul specialistilor este ca somnul are un rol important in viata fiecarei persoane si nu trebuie neglijat sub nicio forma. Stresul poate afecta libidoul si activitatea sexuala, asadar organismul are nevoie de cateva ore bune de somn pentru a se reface si a fi pregatit pentru o noua zi si noi provocari.

sursa: fresh24

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.