Ce se întâmplă dacă faci amor pe viață cu aceeași persoană?!

Mulți dintre noi spunem că relațiile intime nu sunt la fel de importante într-o relație, în comparație cu alte lucruri, totuși, trebuie să recunoaștem că are o mare contribuție la buna funcționare a respectivei relații. În această ordine de idei, fiecare dintre noi se întreabă dacă este posibil să aibă acelaşi partener pentru întreaga viaţă.

Uneori rutina zilnică sau micile divergenţe în cuplu ne determină să ne înşelăm partenerii. Totuşi, ceretătorii sunt de părere că acest lucru poate fi evitat. Atunci când suntem hotărâţi să rămânem alături de o persoană pentru tot restul vieţii, trebuie să realizăm faptul că la un moment dat ideea de a face amor exclusiv cu acea persoană, poate deveni plictisitoare. Totuşi, acest lucru poate fi evitat. Problema apare atunci când luăm prea tare în serios ideea că trebuie să petrecem cât mai mult timp cu partenerul pentru a ajunge la un nivel ridicat de intimitate în cuplu şi într-un final să ne bucurăm de o relaţie amoroasă perfectă.

Dacă vorbim despre o relaţie de lungă durată, atunci cea mai mare piedică ar fi cele două componente opuse pe care ni le dorim. Pe de o parte vrem să ne simţim în siguranţă alături de partener, iar pe de altă parte, vrem să păstrăm vie pasiunea şi aşa-zisul „foc al iubirii”. Acestea însă sunt două extreme diferite care în cele mai multe cazuri, nu pot fi prezente simultan într-o relaţie.

Cheia ar fi capacitatea de a-ţi păstra independenţa. Cunoaşte oameni noi şi nu îţi pierde capacitatea de socializare. Atunci când partenerul te va vedea într-o astfel de postură, îşi va dori să te păstreze doar pentru el şi, respectiv, viaţa amoroasă, intimă, se va îmbunătăţi.

Acceptă faptul că a face amor cu aceeaşi persoană pentru tot restul vieţii tale – exceptând cazul în care persoana eşti tu – este greu şi, uneori, chiar plictisitor. Dar nu imposibil: „Cel mai important ar fi să nu priviți relațiile intime ca pe un mod de eliberare a ”dorinței”, ci ca pe un mod de creație. Atâta timp cât aveți un impuls creativ și idei creative, nu vă veți plictisi niciodată”, a spus Paul Jenner în cartea sa referitoare la acest subiect.

Ține minte, nu trebuie să faci amor numai cu o prezență fizică, fă amor cu sufletul. Chiar dacă nu faci acest lucru mot-a-mot, ar trebui cel puțin să te gândeşti la frumusețea interioară a persoanei, care e foarte importantă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.