Ce trebuie să știi când faci sex la 20 de ani!

În zilele noastre, la 20 de ani atât fetele, cât și băieții au o experiență sexuală destul de bogată. Dacă ți-ai început viața sexuală, ar fi bine să știi că trebuie să-ți iubești corpul, nu ești obligată să faci ceea ce nu-ți place în așternut și este obligatoriu să te protejezi.

Nu eşti obligată să faci ceea ce nu-ţi place

Există o presiune resimţită adesea de femei în relaţii, alimentată de obicei de filme, articole din reviste şi online, postări pe reţelele sociale sau declaraţii ale vedetelor, cu privire la viaţa sexuală. Iar când toate acestea sunt combinate cu lipsa de experienţă şi nesiguranţa, pot apărea situaţii în care să te simţi obligată să faci anumite lucruri în dormitor, deşi nu îţi doreşti sau chiar îţi displac, din dorinţa de a fi “iubita perfectă”. Este foarte important să-ţi aminteşti că într-o relaţie sinceră şi autentică partenerul tău trebuie să-ţi respecte deciziile şi să nu te preseze să faci lucruri pe care nu le doreşti. Înainte de a respecta dorinţele altora, este foarte important să le respecţi pe ale tale.

Nu există “orgasm vaginal”

Potrivit unor studii recente, stimularea zonei clitoridiene este singura cale de a obţine orgasm în cazul femeilor, iar credinţa conform căreia femeile pot avea orgasm exclusiv prin penetrare, fără stimularea clitorisului, este total greşită. Cercetătorii au dezvăluit faptul că o exprimare de tipul “orgasm vaginal” este greşită, tocmai pentru că le inspiră femeilor ideea că îl pot obţine independent de stimularea zonei clitorisului. De asemenea, studiul publicat în Journal of Sexual Medicine, în februarie 2014, a indicat că dimensiunea şi poziţionarea clitorisului faţă de vagin influenţează capacitatea unei femei de a obţine orgasmul în timpul penetrării. În timpul studiului, femeile care au declarat că au rar orgasm erau cele care aveau un clitoris mai mic şi aflat la o distanţă mai mare faţă de vagin.

Este obligatoriu să te protejezi

Prezervativul este singurul care te protejează de bolile cu transmitere sexuală şi o sarcină nedorită în acelaşi timp. Iar dacă te afli la începutul unei relaţii, este esenţial să alegi acest mijloc de protecţie în defavoarea oricărui alt tip. Nu uita că multe persoane pot fi infectate cu boli grave, fără să ştie, iar simpla asigurare a partenerului tău că este perfect sănătos, deşi nu şi-a făcut în ultima perioadă analizele, nu te poate apăra de astfel de pericole. De aceea este obligatoriu pentru sănătatea ta să optezi pentru folosirea prezervativului, mai ales dacă eşti la începutul unei relaţii sau dacă faci sex fără să ai o relaţie stabilă.

Foloseşte-ţi imaginaţia

Este cunoscut faptul că femeile se excită mai greu şi au nevoie de mai mult timp decât bărbaţii pentru a intra în acea stare necesară pentru o partidă de sex. Dar expresia “creierul este cel mai mare organ sexual” este cât se poate de reală. Foloseşte-te de imaginaţia şi fanteziile tale pentru a transforma partidele de amor într-unele senzaţionale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.