Cum te ajuta inteligenta emotionala in relatia de cuplu

Abilitatea de a identifica, intelege si gestiona starile si sentimentele noastre şi ale celorlalti este definita drept inteligenta emotionala.

cuplu-660x330Fie ca este vorba de un abuz emoţional sau psihologic, prin atitudini comportamentale, verbale sau nonverbale, abuzul are un impact negativ asupra emotiilor. Astfel o persoana cu o inteligenta emotionala bine dezvoltata are grija ca partenereul sa nu se afli intr-o relaţie in care reprosurile si certurile sunt la ordinea zilei. Usor , usor devin obositoare iar unul dintre parteneri va parasi cuplul.

Fiecare a parte de o situatie personala de viata deja formata si care i-a conferit un anumit set de comportamente mai bune sau mai putin bune. O persoana cu o inteligenta emotionala constientizeaza anumite repere care sa il ajute sa comunice eficient si fara sa judece in necunostinta de cauza anumite situatii.

Este nenatural sa incerci sa iti schimbi partenerul sau sa il certi pentru ceea ce el nu este de fapt. Pe parcurs, daca faptele vorbesc de la sine aratandu-ti ca nu vrea sa iţi ofere angajamentul sau iubirea de care vrei sa ai parte, alege sa te respecti suficient cat sa parasesti o situatie care creeaza disconfort in viata de zi cu zi. Totusi, daca esti o persoana cu o inteligenta emotionala dezvoltata, atunci vei stii cum sa remediezi problema si sa ajungi la un consens cu partenerul de cuplu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.