De ce să nu faci sex în apă!

Multe lucruri ar putea să-ţi treacă prin minte şi ai putea fi tentată să le încerci, însă află că sexul în apă te poate expune la mai multe pericole de sănătate. Care sunt acestea?sex-in-apa-300x200

Fie că este vorba de mare sau de piscină, sexul în apă creşte riscul contaminării vaginului cu bacterii din exterior.

Apa de mare, de piscină, de lac sau de râu este plină de bacterii de toate tipurile. În timp ce pielea poate tolera bacteriile, e posibil ca părţile tale intime, mucoasa vaginului să fie afectate de acestea. În plus, actul sexual facilitează infectarea vaginului cu bacteriile din apă. Într-un bazin sau jacuzzi, apa ce nu a fost curățată corespunzător cu soluţii dezinfectante ar putea cauza o infecţie a tractului urinar, infectare cu drojdie ş.a.

Dezechilibrează Ph-ul vaginului

Apa de piscină conţine clor care îţi poate irita vaginul şi deregla PH-ul acestuia. În mod normal vaginul are un mediu uşor acid, iar acest lucru este important pentru menţinerea echilibrului florei vaginale şi prevenirea înmulţirii bacteriilor patogene în vagin.

Te lasă fără lubrifiere naturală

Apa spală lubrifiantul produs de căile sexuale, iar acest lucru poate cauza o experienţă sexuală incomodă.

Poate fi dureros

Apa nu are funcţie de lubrifiere. Mai degrabă, apa reduce considerabil sau elimină lubrifiantul natural secretat de corp. Ambii parteneri pot fi deranjaţi de uscăciune, iritație și frecare îngreunată.

Creşte riscul de boli cu transmitere sexuală

Lipsa lubrifierii creşte şansele ca prezervativul să se rupă. În plus, din cauza lubrifierii insuficiente, mucoasa se poate leza uşor, iar riscul de transmitere a infecţiilor în acest caz este mult mai mare. Din cauza că există lichide de jur împrejur, prezervativul îşi pierde funcţiile. Nu protejează contra bolilor cu transmitere sexuală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.