Despre masturbare

Masturbarea poate reduce aparitia cancerului de prostata” – asta transmite o echipa de cercetatori de la Cancer Council Victoria din Australia condusa de Dr. Graham Giles, in urma realizarii unui studiu pe un esantion de 1079 barbati care traiau cu cancer de prostata. Studiul realizat in 2003 a avut in vedere completarea de catre cei 1079 de barbati a unui chestionar in care acestia detaliau obiceiurile lor sexuale, datele fiind apoi comparate cu raspunsurile oferite de 1259 de barbati sanatosi de aceeasi varsta.

Echipa a concluzionat urmatorul aspect: cu cat barbatii ejaculau mai mult in intervalul de varsta 20-50 de ani, cu atat isi reduceau sansele aparitiei cancerului de prostata. In acelasi timp, cei care au ejaculat de mai mult de 5 ori pe saptamana atunci cand aveau 20 de ani, o treime dintre acestia si-au redus mai tarziu riscul aparitiei unui cancer agresiv de prostata. Rezultatele au fost publicate de catre British Journal of Urology International. 

Daca aceste rezultate se confirma, atunci recomandarile medicilor nu vor mai putea fi doar legate de dieta si exercitii. Anthony Smith, Deputy Director la Australian Research Centre in Sex, Health si Society la Universitatea La Trobe din Melbourne spune ca “Masturbarea este parte din repertoriul sexual al fiecarei persoane”. Tot acesta spune ca “daca aceste concluzii legate de prevenirea cancerului de prostata prin masturbare se confirma, atunci este perfect rezonabil ca barbatii sa fie incurajati sa se masturbeze”.

In 2001, un alt studiu ale carui concluzii au pornit de la o cercetare a Universitatii Queens realizata in 1997 arata ca facand sex de 3 ori sau mai mult pe saptamana, barbatii si-au redus la jumatate riscul aparitiei unei boli cardio-vasculare sau a unui infarct.

Alte posibile efecte ale masturbarii:

– un contact sexual arde 200 de calorii echivalentul a unui efort de alergare timp de 15 minute pe banda;

– racesti mai putin: Universitatea Wilkes din Pennsylvania arata ca indivizii care fac sex o data sau de doua ori pe saptamana prezinta cu pana la 30% mai multa IMUNOGLOBULINA A de care se stie ca are un rol important in ajutarea sistemului imunitar;

– un control mai bun al vezicii urinare;

– un simt al mirosului imbunatatit prin producerea de prolactina, dupa contactul sexual sau masturbare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.